Два случая, свързани с купуване на гласове в Пазарджик и в Пловдив разследва прокуратурата. Това заяви говорителят на институцията Румяна Арнаудова. По думите й става ясно, че и двата случая са свързани с една и съща партия.

Разпитват се над 30 души за организиране на предлагане на облаги, които да се предоставят на лица. Като целта на деянието е да бъдат мотивирани да гласуват в полза на определена политическа сила, уточняват от прокуратурата. Засега няма задържани, каза Румяна Арнаудова.

Румяна Арнаудова

Румяна Арнаудова

Арнаудова даде информация и за други нарушения, свързани с предстоящите парламентарни избори в неделя.

Досъдебното производство е образувано срещу ходжата на село Света Петка – Ибрахим Юмер. В момента се провеждат следствени действия, във връзка с организирано от Юмер пътуване на граждани с автобус до Одрин.

В Добрич по-рано днес полицаи откриха два палета с торби с хранителни продукти. Всяка една от торбите е носела логото на определена политическа партия у нас. Храните са намерени в склад в Добрич при акция на полицията. До момента няма задържани. Разследването по случая продължава.

прокуратура

По отношение на случая в Добрич Арнаудова изтъкна, че по сигнал на ДАНС е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени пакети с храни. До момента са установени 970 пакета с хранителни продукти. Всеки пакет от около 10 кг. и съдържа боб, леща, олио и други трайни храни. Част от продуктите били разтоварени в склад за препарати за растителна защита в Омуртаг.

От Автомобилната администрация ще извършат щателна проверка на товарния автомобил. С проверка е ангажирана и Агенцията за безопасност на храните, тъй като продуктите са разтоварени на място, на което това не може да се случва.

Прокуратурата се е заела с установяването на лицето, което е организирало предлагането на облагите с цел лицата да гласуват за определена политическа сила, стана ясно от думите на Румяна Арнаудова.

 


Share Follow

Leave A Reply