Всички военнослужещи, които охраняват границата и са в чужбина, ще могат да гласуват на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 26 март . Това съобщават от пресцентъра на ведомството. Създадена е необходимата организация без да се нарушава изпълнението на войсковите задължения.

армия, войски, граница

снимка: БГНЕС

Ще бъде осигурена възможност да гласуват и военнослужещите, които са дислоцирани в погранични райони. В изборния ден командирите на войскови формирования и съединения, участващи в изпълнението на тези задачи, ще организират ротация на подразделенията и необходим транспорт, за да може личния състав да упражни правото си на глас в съответната изборна секция по местоживеене. Направени са необходимите разчети, без да се нарушава редът за изпълнение на задачите.

ограда, граница

снимка: БГНЕС

Създадената организация е координирана с началниците на Граничните полицейски управления, в чиито зони на отговорност военнослужещите изпълняват задачи по охраната на границата. Всички военнослужещи, които изпълняват задължения в мисии и операции извън страната, ще упражнят правото си на глас, съгласно решенията на Централната избирателна комисия за разкриване на секции в чужбина.


Share Follow

Leave A Reply