БТВ упражнили цензура спрямо Шоуто на Слави. Браво на БТВ! Най-после. В продължение на шест месеца големи групи от хора – политици, експерти, хора, занимаващи се с избирателни системи през целия си живот – обясняват на гологлавия водещ и на нахаканите му „сценаристи“, че не всичко, което много искаш може да стане на практика. Както се казва – „бива, бива, но бивол курбан не бива“. Шоуменът обаче не вярва – и не вдява. Толкова му се иска, че не приема отказ.

Слави Трифонов

Слави Трифонов

В парламента му докараха на практика всички конституционалисти – специалисти по представителство. Събраха се всички, които имат опит по въпроса. Не! Кои са тия гномове, че да скършват хатъра на Славчо? Онзи ден подпука новоизбраните депутати – да не си мислят, че могат да си правят каквото решат. Или до две седмици сменят държавта по Славчов образец, или той идва – мамицата им да разгони. Е-е, БТВ е една много търпелива – по каквито и да е причини – телевизия. Но този път и тя не го изтърпя. Правилно постъпи.

снимка: бТВ

снимка: бТВ

Стойко Тонев: „Не, не е цензура! Свободата на словото означава, че човек има право да изразява своите идеи без опасност от репресии, намеса или наказателни мерки от страна на държавната власт. То не означава, че другите трябва да му осигурят трибуна, микрофон или вестникарска страница, където да изразява своите идеи.“ Бихме добавили – и да му осигурява инструментите за рекет, на всичко и на всички.


Share Follow

Leave A Reply