„Сами сме виновни, че не сме представени в парламента. Заслужихме да не сме в парламента.“ Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия по повод отпадането на трите десни формации в 44-ото Народното събрание.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Не малка част от десните гласуват за ГЕРБ. Поне още 300 000 са гласували за ГЕРБ поради нашето политическо безумие. А ГЕРБ не защитава техните интереси. Класическото дясно се яви с три листи. Това е очевадно самоубийство. Получи се разделение по отношение на второто управление на Бойко Борисов. Моят политически план бе РБ да се яви самостоятелно, а „Нова Република“ и „Да, България“ да се явим заедно на изборите“, обясни Кънев.

да българияТой посочи, че доста изненадващо за нас де било решението за създаване на „Да, България“ и нейното самостоятелно участие в изборите. По думите му 100-процентова отговорност е на „Да, България“ да се конкурират на изборите и тези 300 000 десни да не са представени.

ДСБ
„След като си извън парламента дълбоко безсмислен е призивът на Христо Иванов Борисов да не бъде премиер. ДСБ остава най-голямата партия. При нас думите имат тежест. Аз подадох оставка и ДСБ ще избере нов лидер. Ние се провалихме. Необходими са нови лидери“,категоричен беше Кънев.


Share Follow

Leave A Reply