Гръцките власти издирват 22-годишен български моряк, който е изчезнал вчера от товарен търговски кораб в акваторията на Егейско море. Провежда се мащабна операция по неговото издирване. Капитанът е помолил местните власти да се включат в търсенето, съобщава БНР. Инцидентът е станал между островите Родос и Тилос. В операцията по издирването участват военни хеликоптери и кораби на бреговата охрана. Предполага се, че морякът е паднал по неизвестни причини в морето.

Bogdan

снимка: NAVIBULGAR

Няма техническа повреда на българския товарен кораб „Богдан“, нито силни морски бури, които да предизвикат инцидент. По информация от гръцките власти българският кораб е без товар и е отпътувал от пристанище Хайфа-Израел в посока Варна. Операцията по издирването продължава. Корабът е плавал под малтийски флаг, но все още е собственост на параходство “Български морски флот“.

Карта, гърция, Балкани

Младежът е роден през 1994 година и е бил чистач в машинното отделение на кораба. Той е плавал за първи път на борда на “Богдан“, но преди това е работил на бургаски влекачи и други плавателни съдове. Поддържал е много добри отношения със своите колеги. За последно са го забелязали няколко часа преди да изчезне. Целият кораб е претърсен и е започнало вътрешно разследване.

 


Share Follow

Leave A Reply