“Божият мир и Неговата любов е велика милост да бъдат с всички нас и нашия народ. Честит празник, възлюбени в Господа!“ Това каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на празничната литургия по повод празника Вход Господен в Йерусалим, който е известен и като Цветница, съобщи агенция “Фокус“.

5427840

снимка: БГНЕС

“Братя и сестри, на ясното от своята прослава и на нашето спасение, идващият днес в Йерусалим Господ Иисус Христос влезе смирено и кротко с мир и благословение така, както бе дошъл в нашия свят. По същия начин Той завърши дните на своето земно съществуване. През цялото това време неговата сила беше в Божествената любов, кротост и смирение“, добави Негово светейшество.

5427841

снимка: БГНЕС

Патриархът отбеляза в своето слово, че миряните също трябва да се въоръжават с тези оръжия. Според него, душата ни се бори с кротост и боязън и това ни дава отговор на нашата надежда. Преди да влезе в катедралата “Св. Александър Невски“, Негово светейшество и Софийски митрополит Неофит отправи пожелания към всички българи – “Пожелавам на българите да се радват, че са християни, че могат да бъдат част от тези щастливи мигове – на посрещането на Спасителя. Тук, заради нас и нашето спасение. Осанна във висините!“, каза Неофит.


Share Follow

Leave A Reply