Президентът Румен Радев ще изложи мотивите си за ограничаване на избирателните права на българите зад граница в официално обръщение към нацията. Това заяви пред журналисти в Ловеч, където заедно със своята съпруга бе на неофициално посещение по случай празника Цветница, съобщи БТА. “Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията“, коментира Радев в отговор на въпрос дали българските граждани в чужбина трябва да гласуват или да бъдат ограничени техните права.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На въпрос дали е застрашена сигурността на България след поредицата атентати в Европа Радев посочи, че наистина ситуацията и геополитическата среда за сигурност се изостря непрекъснато – “Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки“, отговори той и добави, че очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство. “Има много проблеми, които то трябва да решава“, каза президентът.

президент Радев

Държавният глава Радев заедно със своята съпруга Десислава Радева, разгледаха панаира на занаятите и художествените изкуства на площад “Тодор Кирков“ в кв. “Вароша“. Разговаряха и с майсторите, които коментираха трудностите в бранша и какво трябва да се направи, за да се запазят българските традиции. Гостите се снимаха с граждани и си закупиха занаятчийски изделия.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Румен Радев ще направи обръщение към нацията

Leave A Reply