Каква информация имате към момента за катастрофата с автобус, превозващ български ученици? Имате ли информация в каква възраст, от кой град и училище са?

Информацията, която имаме от полицията в Италия, е за мястото на самата катастрофа – 128 километър на магистрала А7. Пострадали са трима младежи и двамата водачи на автобуса. Единият е в по-тежко състояние, другият – в по-леко. Всички деца са били откарани в болница. Всъщност те са младежи, не деца. Нямаме точна информация обаче повече от това. Всички са били прегледани. Единият водач на автобуса е в болницата. Това е което знаем за момента.

С кого трябва да се свържат родителите и близките на пострадалите?

Понеже децата са в напълно нормално състояние, леко пострадали, те са се свързали с родителите. Ние също имаме данните на пострадалите деца от полицията и ние също сме се обадили. Останалите младежи, които не са пострадали, не знаем кои са. Нашите колеги са във връзка с полицията, но самата италианска полиция е помолила за момента да не ги безпокоим, защото те нямат друга информация и им пречим да работят. Трябва да изчакаме малко повече подробности. За момента е това.


Share Follow

Leave A Reply