„В началото на 44-ото НС поздравявам всички парламентарни групи за представянето им на изборите. Българският избирател за пореден път ни подреди така, че никой да не може да управлява самостоятелно.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

народно събрание 1

„ГЕРБ влиза в този парламент със заявката да изкара пълен 4-годишен мандат. Не искаме да правим ефектни политики, които да се харесват само заради своя популистки заряд. Коалиционната формула да се надяваме, че ще ни доведе до национално съгласие по важните приоритети. В ГЕРБ ще се стремим към отговорно и прозрачно управление. ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи в управлението, за да не бъдем жертва на интриги. Направихме нелек избор и платихме цената на този избор, но отново спечелихме вота на избирателите“, посочи лидерът на парламентарната група на ГЕРБ.

ГЕРБ, Бойко Борисов
„За нас управлението не е самоцел. Ние получаваме силна управленска енергия единствено от развитието и успехите на държавата. Не е етично най-малкото да се управлява напук и на всяка цена, добави още Цветанов. Управлението е синоним на развитие и приоритет, а не на безскрупулно задържане на властта. Програмата на ГЕРБ залага на реални решения за развитието на България“, изтъкна той.

цветан цветанов, преговори (2)
„За нас няма да има маловажни сфери. Наясно сме, че поемаме новия мандат във взривоопасна международна обстановка. Нужен е обществен консенсус, не само политически. Знаем, че в масовите представи на българите ГЕРБ е партията, ползваща се с най-голямо доверие, когато става дума за отстояване на националния суверенитет, подчерта Цветанов. ГЕРБ е категорично против идеята на президента за промени в изборното законодателство, противоречащи на конституцията. ГЕРБ би желала да работи в условията на добронамереност и диалог с останалите партии“, заяви още Цветанов.


Share Follow

Leave A Reply