Русия отхвърли като фалшива информацията на агенция „Ройтерс“ за намеса в американските президентски избори, съобщава „Ройтерс“, цитирани от news.bg.

Изнесените по-рано от „Ройтерс“ данни съобщаваха, че заключението на американските специални служби за руска намеса препраща към Руският институт за стратегически изследвания.

 

От Кремъл многократно са отричали намеса в американските избори. Руският институт за стратегически изследвания не са отговорили на исканията на „Ройтерс“ за коментар относно документите преди публикацията на агенцията, но днес институтът излезе с изявление, в което се посочва, че информацията била фалшива.

Путин - Тръмп

„Изглежда, че в тяхното конспиративно съзнание авторите на тази заблуда не вземат предвид реалността, съпоставяйки я с техните желани фантазии, за да привлекат отново внимание върху темата … за „участието“ на Русия в предизборната кампания в САЩ“, коментира директорът на руския институт Михаил Фрадков.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна отбеляза, че хората не трябвало да обръщат внимание на информации, базирани на анонимни източници.

 


Share Follow

Leave A Reply