Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на БСП. Той е направил това сам пред Националния съвет. Пред журналисти той посочи, че оставката му е била приета. Гергов разясни, че сам е подал оставка, за да не предизвиква разделение в партията. “ Просто видях, че създавам конфронтация вътре в партията и казах, че е по-добре да се приеме оставката ми и напуснах.“
Предложението за оставката направи лидера на БСП Корнелия Нинова в началото на днешното заседание на Националния съвет на партията. Нинова поиска оставката на Георги Гергов заради посредничество от негова страна в скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев.

Гергов, БСП

По-рано преди заседанието Гергов заяви пред журналисти: Каква оставка? Няма ненаказано добро. За оставката и всичко останало – тук е мястото, посочи Гергов входа на „Позитано” 20.

Нинова, БСП
Корнелия Нинова заяви, че ако не спечели гласуването, ще подаде оставката си като председател на партията. „Големият проблем на Корнелия Нинова е да се изправи срещу себе си – своята история и битност“, заяви членът на ИБ Георги Божинов. Според него това е дилемата на нейното политическо оцеляване на върха на БСП и в политическия живот на България. Ако тя има сили – да преодолее това и започне с онзи кръг, които направи кълбо от интереси около нея и което неминуемо се превръща в кълбо от противоречия, посочи той. Днес сме свидетели на боричкания вътре в това кълбо, това е измислен проблем, който подменя големия. Основният въпрос според Божинов е ще има ли сили Корнелия Нинова да скъса с този кръг. Защото това кълбо от интереси е с цел овладяване на партията и то постигна своята малка задача, подчерта Божинов.

БСП, Корнелия НиноваЯнаки Стоилов заяви подкрепа за Нинова и препоръча тя да се освободи от совите зависимости.


Share Follow

Leave A Reply