ДПС ще внесе предложение за изменения в Изборния кодекс. Това съобщи в Плевен народният представител от Движението Велислава Кръстева, съобщават от Дарик.  Велислава Кръстева изрази надежда, че предложените промени ще бъдат подкрепени в новия парламент.

ДПС„Ние от ДПС искаме да дадем един много ясен знак за необходимостта от законодателна промяна в Изборния кодекс, с която да бъде избегнат случайният принцип при избор на народни представители, както и на общински съветници“, посочи Кръстева.

Народно събрание, парламент, пленарна залаПо думите й така нареченият феномен 15/15 допуска проявление на принципа на случайността, което е неприемливо и политически, и партийно.

По-рано тази седмица депутатът от ДПС Камен Костадинов напуска парламента. Причината за решението на Костадинов е влизането в парламента на вече бившия му колега от ДПС Ангел Исаев, който стана първият независим депутат новото НС. Избраният чрез преференции Исаев напусна ДПС, защото от него е било поискано да напусне парламента.


Share Follow

Leave A Reply