„ГЕРБ и „Обединени патриоти“ спечелиха в името на народа, но ще го предадат в името на властта.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на БСП. Нинова коментира, че няма да има минимална пенсия от 300 лв. и преизчисляване на всички пенсии. „По волята на избирателя останахме втора политическа сила в 44-ото Народно събрание. По решение на тази зала и на Националния съвет сме опозиция на бъдещо, ако бъде съставено, управляващо мнозинство между ГЕРБ и „Обединени патриоти“, посочи лидерът на левицата.

Нинова БСП„Като опозиция ние сме си поставили основните задачи. Поздравявам парламентарната група, която започна парламентарния сезон сериозно, аргументирано и в изпълнение на предизборната ни кампания. Първата ни задача е да изнасяме, да уведомяваме обществото и да сезираме органите, които се занимават с разследване на всички злоупотреби на властта“, заяви тя. Нинова подчерта, че БСП е алтернатива на това управление. „Внесохме предложение за преизчисление на пенсиите“, каза Нинова. По думите й това до края на годината ще струва 400 млн. лв и този източник е възможен.

БСП, Корнелия Нинова„В изпълнение на предизборната си програма внесохме предложение за анкетна комисия, която да се занимава с всички случаи на страната, в които некоректни работодатели не изплащат заплати“, посочи Нинова. „Ние сме партията, която представлява работещите и това е един от първите ни законодателни актове“, каза лидерът на БСП. Нинова посочи още, че другата седмица внасят Закона за храните, за възрастните хора и Закона за младежта и спорта.


Share Follow

Leave A Reply