„Русия, Турция, Македония и Сърбия – тези четири държави по един или по друг начин се опитват да влияят на политическия процес в България”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в ексклузивно за Нова телевизия. „Русия и Турция се опитаха да го направят и в изборния процес”, посочи той. Плевнелиев отбеляза, че особено го притеснява руското влияние от гледна точка на изборния процес в България и политическата дейност в България.

Росен Плевнелив снимка: БГНЕС„Искрено желая успех на президента Румен Радев. Дал съм му моя мобилен телефон, готов съм да му помагам, готов съм да покажа и доброто, и лошото. Винаги ще посоча и доброто, но да се опиташ да ограничаваш изборни права на два милиона българи в чужбина е голяма грешка и ще се надявам той да я поправи”, категоричен беше Плевнелиев.

Радев Плевнелиев

Росен Плевнелиев коментира и срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев. След като стана ясно, че такава среща се е състояла, Георги Гергов сам подаде оставка от Изпълното бюро на БСП.

„Смятам, че тази оставка беше разумна и коректна”, коментира Плевнелиев. „В случая има само едно решение, за да се разсеят всички съмнения, а то е да се сезира Висшия съдебен съвет, който е компетентната институция”, смята той.

Корнелия Нинова, Георги Гергов, БСП

„За мен самият факт на срещата не е проблем. Проблемът е какво се е случило на тази среща и дали е имало натиск. Ако е имало натиск – от чия страна към коя страна е бил той. Именно за това има компетентни институции. Бих бил благодарен и на главния прокурор и на Сашо Дончев, ако съдействат на компетентна институция, за да излезе истината наяве”, каза още Плевнелиев.

 


Share Follow

Leave A Reply