“Съществува реална възможност Русия да се опита да се намеси в парламентарните избори в Обединеното кралство следващия месец.“ Това заяви британският външен министър Борис Джонсън, цитиран от агенция “Ройтерс“, предаде БТА. В интервю за изданието “Телеграф“ Джонсън посочва, че руският президент Владимир Путин ще ликува, ако Лейбъристите на Джереми Корбин спечелят предсрочните парламентарни избори на 8 юни.

Владимир Путин снимка: ЕРА/БГНЕС

Владимир Путин
снимка: ЕРА/БГНЕС

Според политикът от Консервативната партия Путин вече е предприел действия в Съединените щати, Франция и Западните Балкани. “Затова трябва да сме бдителни“, добави той. Първият дипломат на Великобритания споделя мнението, че руският държавен глава иска да “разклати доверието в демокрацията изобщо и да дискредитира целия демократичен процес“.

Снимка: telegraph.co.uk

Снимка: telegraph.co.uk

В интервюто си британският министър коментира и Брекзит. Той казва, че може да се окаже, че не Лондон трябва да плаща на ЕС за раздялата, а обратното, защото Обединеното кралство има голям принос за активите на Общността. “Брюксел ще се опита да изсмуче кръвта Великобритания с тяхната сметка“, поясни Джонсън, имайки предвид изчисленията на Евросъюза колко трябва да заплати Лондон.


Share Follow

Leave A Reply