“Настояваме за преразпределение на субсидиите така, че по-голямата част от тях да се насочи към производителите на плодове и зеленчуци. Българското производство е чисто и качествено, но е неконкурентоспособно спрямо вносните стоки заради по-голямата субсидия на другите европейски страни.“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с производители на зеленчуци в пазарджишкото село Карабунар. Нинова припомни, че това е предизборен ангажимент на ГЕРБ и изрази надежда поне него да изпълнят, предвид всички откази да изпълняват програмата си.

Ninova 2

Пред тях тя обяви, че в четвъртък ПГ на БСП за България ще внесе в Народното събрание Закон за храните, с който търговските вериги се задължават да продават определен процент българско производство от съответния регион.

Ninova 3

“Този опит сме го видели в Румъния, Унгария и други европейски страни, които защитават родното си производство“, обясни Нинова. Тя припомни, че законопроекът е изготвен заедно със Съюз “Произведено в България“, където членуват над 1500 производители.


Share Follow

Leave A Reply