Премиерът Бойко Борисов пристигна в Хитрино, където официално направени първа копка на новите къщи на мястото на разрушените от взрива домове на 10 декември миналата година. Заедно с него на първата копка бяха местния имам и поп, които прочетоха молитви за здраве, мир и единство. “Благодаря на свещеника и мюфтията, трябва да живеем и строим заедно”, заяви Борисов след церемонията.

Борисов, Хитрино

Строежът на 10-те жилища ще бъде извършен безвъзмездно от Камарата на строителите.
Проектите на новите къщи са съгласувани със собствениците им, издадени са и разрешителните за строеж.  Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил съобщи, че до 15-20 дни се очаква да са готови разрешителните за строеж по т.нар. фонд „Социална закрила“. Исмаил добави и, че се надява, че през следващата есен Хитрино ще изглежда по съвсем различен начин, с оглед подадените проекти и по европейски програми – за около 20 млн. лева.

Борисов, Хитрино

Благодарим и на строителните експерти. Ние като партия сме поели обещание, така че днес стартираме и нашия строеж. Още веднъж съболезнования към тези, които днес не са с нас. Всичко това ще го оправим, чакат багерите и започват след нас….но такъв е животът”, каза Бойко Борисов.

Борисов, Хитрино

Относно “нацисткия скандал” Борисов заяви, че е неприемливо да се шегуваш с нацизма, но същото важи за лагерите в Скравена, Белене, почитта към Сталин – така индиректно Борисов визира БСП. “Виждате, при нас уволняваме, чак ще умре човекът, защото реагираме веднага, за да можем да прекъснем всеки опит да бъдем връзвани по какъвто и да е начин с националсоциализма”, уточни Борисов, визирайки скандала с директора на дирекция “Социална политика” в Министерството на отбраната Иво Антонов. Негова нацистка снимка също се появи в публичното пространство.Лозан Панов

Борисов коментира и срещата си с шефа на ВКС Лозан Панов в Министерски съвет по повод съдебната система. “Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието преди години и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции нищо добро не може да очаква съдебната система. Казах и на г-н Панов по всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но да не се обслужват политически партии”.

Борисов, Хитрино

“Аз съм оптимист, ще намерим най-доброто решение и реформата в съдебната система няма да бъде просто дума, защото хората искат бърз процес и справедливост. И ако съдиите започва да наблюдават и да се самоконтролират, никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, защото са много действително”, каза още Борисов.

 

 


Share Follow

Leave A Reply