Българите се „разлютиха“ на руския президент Владимир Путин след изненадващото му изявление, че славянската писменост е дошла в Русия от македонската земя, а не от България, твърдят македонските медии, цитирани от „Фокус“.

Електронното издание „МКД“ отбелязва бързата реакция на българските политици и цитира премиера Борисов, според който „най-важното е че над 300 млн. души пишат на кирилица по света“, както и министъра на външните работи Екатерина Захариева, която припомня благодарността на руския патриарх Кирил към България за славянската писменост, изразена по време на посещението му в София в края на април 2012 г.

Вестник „Локално“ извежда на водещо място приветствието на руския президент към македонския му колега, че „Русия отбелязва деня на славянската писменост, която е дошла именно от македонската земя“ и отбелязва гневната реакция на българските медии, които припомнят друго изявление на президента Путин, в което той благодари на България за славянската писменост с думите „Ние им дадохме свобода, а те ни дадоха азбука“.


Share Follow

Leave A Reply