Ще купуваме изтребители, когато сме готови. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос кога България ще закупи нови военни самолети за армията. По думите му авиацията е последната част на армията, която трябва да се модернизира, а и преди да купува нови, държавата първо ще даде средства за ремонта на старите изтребители. Това, според премиера, е препоръка на президента Румен Радев отпреди година. Според Борисов, би било правилно всички заинтересовани страни да се съберат, да се каже с какви пари се разполага до 2023 година и в какво трябва да се вложат.

По думите на министър-председателя именно президентът Румен Радев като началник на Военновъздушните сили преди година е уверил, че нашите МиГ-29 могат да бъдат ремонтирани и да карат до 28-ма година. „Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност по тази тема, одържавихме миналия петък „Авионанс“, изтъкна Борисов. Той добави, че в завода ще бъдат вложени още 15 милиона. Коментарът Борисов направи по време на инспектирането на новата сграда на Софийския районен съд.

Борисов изрази надежда магистратите е да се фокусират върху важните неща. От думите на премиера стана ясно още, че Лозан Панов е бил поканен, но не е дошъл. „И днес г-жа Цачева покани г-н Панов – виждам, че го няма.“

Борисов

„Обществото очаква от тях хубави действия и справедливост. Колкото по-малко им се месим, по-добре. Това са на-интелигентните хора и за мен е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото“, посочи премиерът. Според него, ако започне да се говори всеки ден по тези теми, това няма да е добре за съдебната система. Той изтъкна, че е положено огромно усилие и воля една компрометирана сграда да може да се ползва.

Софийски районен съд

По думите на премиера старата сграда на Софийския районен съд, която се намира на булевард „Драган Цанков“ в София, ще бъде ремонтирана до края на годината.


Share Follow

Leave A Reply