Мобилни екипи ще следят за чистотата на водата по Черноморието. Ще реагират и на всеки подаден сигнал. Това става ясно от статус на министъра на туризма Николина Ангелкова в профила й във Фейсбук.

angelkovaaksakovo

Ангелкова заедно с министъра на околната среда и водите Нено Димов, както и с областния управител на Варна Стоян Пасев и кмета на града Иван Портних направиха съвместна инспекция на пречиствателна станция „Аксаково.“

„Това лято ще има мобилни екипи, които ще следят за чистотата на водата по Черноморието и за всеки един подаден сигнал. България има чисто море и всички усилия са насочени страната ни да се нареди на едно от първите места по този критерии. С Нено Димов министър на околната среда и водите направихме съвместна инспекция на пречиствателна станция „Аксаково“ в село Тополи, община Варна. Това е първата от поредицата съвместни проверки между двете ведомства. Заедно с нас бяха областният управител на Варна Стоян Пасев и кметът на община Варна Иван Портних. По време на инспекциите ще бъдат взимани проби от представители на РЗИ, за да се следи за чистота на водата. Благодарение на премиера Бойко Борисов (Boyko Borissov) и целия Министерски съвет, туризмът е определен за национален приоритет.“, пише министърът на туризма.


Share Follow

Leave A Reply