Британската полиция съобщи имената на част от нападателите от Лондон, съобщават Асошиейтед прес и агенция ТАСС. Началникът на звеното за борба с тероризма към полицията Марк Роули съобщи, че първият е Хурам Шазад Бут на 27 години, който е британски поданик, роден в Пакистан, известен на службите за сигурност. Силовите структури не са разполагали с допълнителна информация и доказателства, навеждащи на мисълта, че той е подготвял атентат.

breaking-suspec1t

снимка: metro.co.uk

Вторият е Рашид Редуан на 30 години, който претендирал, че е от мароканска или либийска националност, но е непознат на службите за сигурност. Редуан се е подвизавал и с друга самоличност. Представял се е за Рашид Елхдар, твърдейки, че е на 25 години. Двамата мъже живеели в квартал Баркинг в Източен Лондон, където полицията задържа няколко души през последните дни. Разследването продължава за установяването на самоличността на третия нападател.

Police attend to an incident on London Bridge in London, Britain, June 3, 2017. Reuters / Hannah McKay

Police attend to an incident on London Bridge in London, Britain, June 3, 2017. Reuters / Hannah McKay

Според някои британски медии Хурам Бут се е появил миналата година в документален филм, излъчен по “Четвърти канал“, озаглавен “Моите съседи джихадистите“. Той е работел за лондонската компания за обществен транспорт. По-рано ирландската държавна телевизия РТЕ съобщи, позовавайки се на полицейски източници, че един от тримата нападатели е бил мароканец, живял в Дъблин, женен за шотландка. Засега е известно, че сред убитите има британец, канадка и французин.


Share Follow

Leave A Reply