“Състоянието на българина, пострадал от терора в Лондон, е стабилно. Животът му е извън опасност.“ Това съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в ефира на Нова телевизия. Той увери, че нашият посланик в Обединеното кралство Константин Димитров е посетил болницата, където е настанен и е заявил своята готовност да се срещне с него.

Police attend to an incident on London Bridge in London, Britain, June 3, 2017. Reuters / Hannah McKay

снимка: Pойтерс

Георгиев съобщи, че няма данни за други пострадали наши сънародници. “Няма точка по света, която да е сигурна. Срещу нас стои един враг, който няма образ. Ние не може да го разпознаем, дори да го срещнем на улицата“, коментира той.

riot-shields.jpg.size.custom.crop.1086x715

  снимка: Ройтерс

Той обясни, че няма информация за конкретно нападение, което да бъде инициирано на територията на България – “Към настоящия момент нямаме информация за конкретно нападение, което да бъде инициирано на територията на България. Нашите служби работят в постоянен контакт както помежду си, така и с чуждестранните партньори, за да се гарантира максималната безопасност на българските граждани“, каза заместник-министърът на външните работи.


Share Follow

Leave A Reply