Премиерът Бойко Борисов се среща с федералния канцлер на Германия Ангела Меркел.

Темите, които ще бъдат обсъждани са в сферата на сигурността, приемането на България в Еврозоната и Шенген, мигрантския натиск и охраната на границите.

Chancellor Merkel receives Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov

Във вторник Борисов се срещна с президента на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер, който поздрави премиера за третия му мандат начело на правителството. По време на разговорите двамата постихнаха консенсус, че е от взаимен интерес да продължат развитието и задълбочаването на отношенията между двете държави.

Chancellor Merkel receives Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov

Преди да замине за Берлин Борисов бе на посещение в Париж, където се срещна с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец. Макрон обеща да подкрепи България за приемането в Еврозоната и Шенген, когато страната ни изпълни всички необходими критерии.

epa06014500 German Chancellor Angela Merkel (C) walks with Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov (R) during a welcome reception with military honors outside the Chancellery, in Berlin, Germany, 07 June 2017. Borissov during his two day official visit to Berlin is scheduled to also meet with German President Frank Walter Steinmeier. EPA/FELIPE TRUEBA

 


Share Follow

Leave A Reply