“В София се използват най-съвременните влакове и най-модерната система. При идването ми на власт, заварих едва четири километра построено метро.“ Това заяви премиера Бойко Борисов при съвместната инспекция с кмета на столицата Йорданка Фандъкова на строящата се нова линия на софийското метро. Борисов и Фандъкова посетиха бъдещата метростанция на бул. “Патриарх Евтимий“ и ул. “Граф Игнатиев“. На инспекцията взеха участие министърът на транспорта Ивайло Московски и директорът на “Метрополитен“ ЕАД инж. Стоян Братоев.

5549371

снимка: БГНЕС

“Исках да покажем какъв подземен град се прави под близо двумилионен град. Без хората дори да го усетят. Огромен строеж. Изцяло насочен към работещите, учещите, движещите се и всички в София. С тази метростанция връзваме и пернишките железници“, обясни министър-председателят и увери, че всичко се изпълнява в срок.

5549372

снимка: БГНЕС

Борисов коментира, че близо 50 000 души ще бъде капацитетът на бъдещата трета линия – “50 000 човека е капацитетът на този метродиаметър. Трябва да благодарим на Европейската комисия за отпуснатите средства. Видя икономиката ни и отпусна нови над 200 млн. евро. Така над 800 млн. отиват за третия лъч. Искам да поздравя и Братоев и Московски и всички, които работят по тази програма. Скоро ще видим къртицата на “Александровска болница“. Другият октомври вече къртицата ще излезе долу на театър “София“. Мисля, че това ще е огромно предимство на столичния град пред всички останали, защото ще даде най-бързият и чистият транспорт. Още година и нещо търпение ни трябва“, каза Бойко Борисов.

5549365

снимка: БГНЕС

 


Share Follow

Leave A Reply