„Очаквам от президента в понеделник указ за отстраняването на съветника на държавния глава Пламен Узунов. Надявам се, че в понеделник ще видим указ за отстраняването на този съветник. Сега събота и неделя не се издават укази.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с излезлите в медийното пространство снимки на бившия служебен министър на вътрешните работи и съветник на президента – Пламен Узунов с нацистки поздрав.

Премиерът припомни как заради същия казус той е уволнил зам.-министър заради снимки с хитлеристки поздрав.

Преди дни в медиите излязоха кадри на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов. На тях бившият служебен министър на вътрешните работи Пламен Узунов е с хитлеристки мустачки и вдигната ръка за поздрав „Хайл Хитлер“. Кадрите бяха излъчени в предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия на 8 юни.

От тогава президентът Румен Радев не е взел отношение по казуса. Преди време обаче държавният глава осъди категорично подобна ситуация, в която беше изпаднал заместник-министърът на регионалното развитие Павел Тенев – член на „Патриотичен фронт“.

Тенев подаде оставка заради снимките с нацистки елемнти, направени преди девет години до восъчни фигури на нацисти в музей в Париж – „на шега“. Секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев Пламен Узунов няма намерение да подава оставка заради кадрите с нациски поздрав.

plamen_uzunov

Пламен Узунов, секретар на президента

В събота премиерът Бойко Борисов, чиито заместник -министър на регионалното развитие подаде оставка заради нациски снимки заяви, че е знаел за кадрите с Пламен Узунов, но не желае да ги ползва като провокация по примера на опозицията в случая с Павел Тенев.

„Аз също знаех за снимките на служители от институции, които не са под моя отговорност и които са се преоблекли като Хитлер по време на карнавал, но вчера в парламента не отговорих на провокациите по същия начин, както нашите опоненти. Вие десет дни ни съсипахте за тези снимки, вие ни разкатахте“., обърна се премиерът към медиите, визирайки казусът със зам.-министърът на регионалното развитие.


Share Follow