Британската полиция е задържа в Източен Лондон още един заподозрян по време на разследването на за терористичния акт в центъра на града от 3 юни. Мъж на 27 години е бил арестуван в дома му в Илфорд и е задържан под стража в полицейски участък в Бъркшър по силата на закона против тероризма, съобщава Скотланд Ярд, цитиран от агенция “Ройтерс“, предаде БТА.

170603174748-london-bridge-map-exlarge-tease

До този момент остават още петима задържани в рамките на разследването. Други 12, арестувани на по-ранен етап, бяха освободени без повдигане на обвинения допълнителни обвинения. Полицейските органи разкриха, че нападението на Лондон бридж е можело да бъде в пъти по-тежко. Атентаторите планирали да наемат по-голям камион, с който е трябвало да бъдат прегазени повече обикновени граждани, обясни шефът на контратерористичния отдел към полицията Дийн Хейдън.

Police attend to an incident on London Bridge in London, Britain, June 3, 2017. Reuters / Hannah McKay

снимка: Pойтерс

Извършителя Хурам Бут се опитал да наеме камион до 7.5 тона, подобен на този, използван при нападението в Ница миналата година, който уби 86 души и рани стотици. След като плащането му било отхвърлено, Бут и двамата съучастници са избрали микробус. В него разследващите открили, че е бил натоварен с инертни строителни материали.


Share Follow

Leave A Reply