Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и вицепремиерът Томислав Дончев съобщиха, че МВР и правителството са обсъдили мерки за облекчаване на административната тежест в КАТ. Това стана ясно, след като тази сутрин се проведе заседание във ведомството, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, вътрешният министър Валентин Радев, военният министър Красимир Каракачанов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

5549489

снимка: БГНЕС

“Премиерът ме убеди и казваше, че ако до вторник съм готов, в сряда ще се гласува постановление на МС да се отпуснат средствата за компютри, обслужващи места, гишета, които представители на МС са проверили и са докладвали на министър-председателя, че трябва да се променят. Те са видели такива неща, които трябва да се променят. Например, табелите. Всичко това трябва да бъде уеднаквено, опростено, да е много лесно за гражданите, да се упътват. Благодаря на премиера и във вторник ще съм готов с това. Ще продължим работата си с оперативното ръководство“, обясни министър Радев.

снимка: Lovechtoday.eu

Вътрешният министър поясни, че проблемите в КАТ са от години, но посочи от своя страна, че те са обсъждани с колегите в областните дирекции на МВР от страната. “Сега се опитахме да ги адресираме и да направим бързи стъпки. Предстои освежаващ ремонт, освен това закупуване на софтуер, хардуер. Всички тези проблеми, буквално като се започне от тоалетните в КАТ – дори и до това стигнахме, машините, които работят, условията, в които работят хората – компютрите, се надяваме в тези два пътя краткосрочно и дългосрочно да намерят решение“, коментира Валентин Радев.

5549487

снимка: БГНЕС

 

Вицепремиерът Дончев обясни, че за някои от обсъдените мерки ресурсът който е необходими, е нищожен. Той даде за пример изработването на интернет сайт на КАТ, в който не само да бъде поместен адрес на съответната служба, а да бъдат и описани видовете услуги. Той заяви, че един от приоритети на правителството е да мисли за гражданите. Вицепремиерът разясни, че справките, които са необходими за един документ, следва да се правят по служебен път, а не всеки гражданин да обикаля и събира документи, за да ги предоставя на друга администрация.


Share Follow

Leave A Reply