Правителството “Борисов 3” работи много активно в момента. Имаме най-ниските нива на безработица и висок икономически растеж. Искаме да очертаем една по-добра перспектива и за региона на Кърджали. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на посещението си в Кърджали днес.

Той подчерта, че като зам.-председател на Народното събрание Цвета Караянчева фокусира вниманието към региона. “С обособяването на икономическа зона тук това ще се случи. Пловдив е пример в тази посока. И Кърджали ще стане привлекателно място за инвестиции с висок икономически ръст”, заяви Цветанов.

WhatsApp Image 2017-06-10 at 11.27.08

Зам.-председателят на ГЕРБ поздрави структурите на партията в областта за постигнатия на парламентарните избори резултат от над 14 000 гласа. “Безспорен е приносът на Цвета Караянчева за изграждането на работещ и боеспособен екип. Позицията й на заместник-председател на парламента е оценка за работата на цялата организация. Разчитам изключително много на новия областен управител Никола Чанев и неговия екип, на младите хора в Кърджалийско и на представителите на различните етноси и религии, които стоят зад каузата на ГЕРБ и работят за развитието на Кърджали”, категоричен бе Цветан Цветанов.

Той коментира и актуални политически теми, По думите му, БСП са единствените в момента, които се опитват да генерират напрежение. “Няма да допуснем да се говорят неистини. Популизмът, който се лее от тяхна страна, е вреден. Злепоставят страната ни пред ЕС”, подчерта Цветанов. „Важно е да заздравим двустранните отношения с Турция и в това отношение премиерът Борисов има ключова роля. Турция направи много за ограничаване на бежанския поток към Европа и ние сме готови да бъдем мост на диалога. Нямаме нужда от посредничество на политически партии. Отношенията ни с Турция трябва да се градят на държавно ниво и с подкрепата на структурите на ЕС”, обясни Цветан Цветанов.

Той подчерта значението на посещението на Бойко Борисов в Германия и Франция, където е бил приет изключително радушно. По думите му, това е знак за значимостта на страната ни в Европа. “Предстои и изслушването на Мария Габриел, убеден съм, че ще мине добре. В нейно лице ще имаме силене еврокомисар, истински родолюбец, който ще защити интересите на България в ЕК“, каза Цветанов.

WhatsApp Image 2017-06-10 at 11.27.10

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че оградата по границата е добра основа за противодействие на бежанския поток. Цветан Цветанов заяви, че говоренето на БСП за кражби и далавери при строителството й е в ущърб на националната сигурност. Относно думите на президента, който обвини ГЕРБ в реваншизъм, Цветанов коментира, че резултатите, постигнати от правителствата на Бойко Борисов в икономически и политически план, говорят недвусмислено, че институциите работят. Президентът да реагира на снимките на своя съветник Пламен Узунов, който имитира Хитлер, призова Цветанов.

Той обясни, че съдът и прокуратурата трябва да открият и накажат виновниците за фалита на КТБ. “Разсекретяването на стенограмите за КТБ целеше да създаде ореол около личността на президента. Да раздели политиците на добри и лоши. От това няма да произтече нищо”, каза зам.-председателят на ГЕРБ. От Кърджали Цветанов се отправи към село Бенковски, община Кирково, където предстои да връчи членски карти на 35 новоприети членове на ГЕРБ. След това ще разговаря с общинските структури на партията и актива на младежката организация.


Share Follow

Leave A Reply