“Полицаите ще получат по-високи заплати, но чакам още аргументи да събера. Не може да няма желаещи да работят на най-ниските нива в системата, “на терен“, както се казва. Вероятно заплатите не стигат. Срещнах се със синдикатите.“ Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в студиото на Нова телевизия.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

Министър Радев коментира и въпроса с оградата по българо-турската граница – “Където трябва да е двуредова, оградата е двуредова, това преценяват МВР и Главна дирекция “Гранична полиция“ и дават заданието на областните управители. На места, където има добра видимост, може да има лесен обход, равен терен, там оградата е едноредова. Става по-бързо и веднага намалява мигрантския натиск, а е и по-евтина“, обясни той.

ограда, граница

Вътрешният министър отправи критики по адрес на народният представител от ПГ на “БСП за България“ Елена Йончева, защото е злоупотребила с неверни твърдения за пробиви в националната сигурност. Радев заяви, че не може по този начин да се разкриват публично данни за състоянието на държавната граница.


Share Follow

Leave A Reply