”Акъл на президента не даваме, но подобни хитлеристки символи и знаци са недопустими.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след семинар на ПГ на ”БСП за България” в Боровец. Повод за коментара й е появилата се в медиите и общественото пространство снимка на Пламен Узунов с нацистка символика, който е част от екипа на президента Румен Радев.

plamen_uzunov

На въпрос дали президентът трябва да освободи Пламен Узунов от екипа си, Нинова отговори, че държавният глава трябва да вземе решение – ”Решението да вземе президентът Радев като държавен глава. Нашата политическа позиция като партия остава. Не е променена от това, което сте чували. Подобни хитлеристки символи, знаци за нас са недопустими. Позицията ни е принципна”, обясни лидерът на БСП Нинова.

1 (1)

Председателят на левицата посочи, че е неонходим стратегически преглед на системата за сигурност, отбрана, МВР и служби – ”Трябва да се актуализира националната стратегия за сигурност- да стане до края на септември, защото през октомври, най-вероятно, ще премаме бюджета за 2018 година. Тази национална стратегия не трябва да е просто един документ, без покритие, а да е обвързан с финансирането на националната сигурност догодина”, каза Нинова.

3 (2)

Тя подчерта, че е оформено общо мнение за отмяна на реформата ”Бъчварорва”, нов закон за МВР и нов закон за отбраната и въоръжените сили – ”Има нужда от нов закон за отбраната и въоржаните сили, нов закон за резерва, промяна в закона за вероизповеданията, с които да се забрани външното финансиране на религиозни общности. Ние не очакваме само от управляващите законодателни действия в тази посока. Ние ще предложим и своите виждания по тази законодателна рамка, която съставихме, заедно с експертите днес”, допълни Корнелия Нинова.


Share Follow

Leave A Reply