“След 30 дни ще стане ясна причината за инцидента с военния хеликоптер и смъртта на пилота майор Георги Анастасов.Разследването ще продължи месец. Макар че някои от нещата вече са свършени, но нека назначената комисия, Военна полиция и Военноморският флот си свършат работата. Дали е човешка или техническа грешка, ще кажат специалистите“. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в Ямбол.

2111388378

Той коментира, че не може да се говори за технически причини или за лоша подготовка на пилота. “Определено, не може да се говори за технически причини или още по-малко за лоша подготовка на пилота. Георги Анастасов е един от най- добре подготвените пилоти на хеликоптери в България. Машината е била в изправност, но по време на подобни действия, се случва всичко. Нека специалистите да кажат какво е“, каза Каракачанов.

хеликоптер

Военният министър съобщи, че още в деня на инцидента се е обадил на бащата на загиналия пилот и е изразил своите съболезнования към семейство. “На българските воини, които продължават да служат в армията, въпреки тежките условия и недоимък, мога само да изразя своето уважение и преклонение“, каза Каракачанов и добави, че всички български войници са много по-добре подготвени от тези на голяма част от нашите партньори.


Share Follow

Leave A Reply