“България трябва да се стреми да бъде в ядрото на интеграционните процеси на ЕС и да участва във формулирането на ясни цели на обединена Европа, за да не се окаже в периферията ѝ и да може да защити националния си интерес.“ Това заяви пред БНР президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той смята, че тези теми са били във фокуса на организирания от социалистите дискусионен форум с участието на министър-председателя Бойко Борисов, председателят на БСП Корнелия Нинова и Негово Величество Симеон Сакскобургготски.

знаме България Европейски съюз

Бившият председател на БСП подчерта, че по отношение на членството в Еврозоната, нашата страна трябва да бъде подготвена икономически, но и в сферата на социалната политика, като сред приоритетите на страната трябва да бъде повишаването на доходите и жизнения стандарт на българите, тъй като е неприемливо в основата на конкурентоспособността да стои предимно ниското заплащане на труда.

България, ЕС, НАТО

Лидерът на европейските социалисти бе категоричен, че България е изпълнила всички критерии за членство в Шенген и определи, неприемането на страната в зоната като несправедливо и скандално. По отношение на резултатите от предсрочните парламентарни избори в Обединеното кралство , Станишев обясни, че Тереза Мей не получава мандат за “Твърд Брекзит“ и по този начин на консерваторите се дава ясен знак, че британците искат да запазят връзки с Общността


Share Follow

Leave A Reply