“БСП никога няма да получат това, което постигнаха на президентските избори, затова и се опитват да компрометират управляващите. Те направиха така, че да фокусират негативната енергия на обществото към ГЕРБ и нашия лидер.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията пред БНТ Цветан Цветанов.

герб бсп

“БСП постигнаха целта си, говорим за оградата, говорим за 160-те милиона. БСП казаха, че няма усвоено 1 евро от тези 160 млн., което е лъжа. 103 млн. евро са със сключени договори. Водим разговори при стартирани процедури да ни бъде удължен срока за усвояване, защото ЕК вижда какви усилия сме положили“, обясни Цветанов и увери, че оградата по българо-турската граница е завършена. “Оградата по границата с Турция е готова – общо 234 км, 33 км от тях изградени при кабинета „Орешарски“. Близо 200 млн. лева са изразходвани, при трудно достъпна местност е изградена едноредова ограда. Всичко е на база експертиза от хората, които имат наблюдения на терен. В момента имаме едно възпиращо съоръжение“, каза заместник-председателят на ГЕРБ.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Цветанов съобщи, че седалището на КАТ-София ще бъде преместено от сегашното местоположение и ще бъдат създадени места за регистрация на превозни средства за София-град и София-област: “Изтегляме КАТ от „Дървеница“, там всеки министър на МВР има дела за реституционни претенции. За да се реши този проблем, ще създадем място за София-град и София-област. Ще облекчим потока от автомобили, който се натрупва там“, допълни той.

_J2A9603

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и официалните посещения на премиера Бойко Борисов в Париж и Берлин през седмицата – “Най-важното събитие от миналата седмица е знаковата визита на премиера Борисов във Франция и Германия. Оценката от канцлера Меркел е, че България полага много усилия да охранява външната граница на ЕС. Борисов се натоварва с посредническа роля, за да подобри отношенията между Турция и Европейския съюз. Другата седмица той ще пътува в Анкара, където има среща с премиера и президента на Турция“, смята Цветанов.

КТБ

Цветан Цветанов е на мнение, че решението за разсекретяване на стенограмата за КТБ от КСНС на 29 юни 2014 година е най-изгодно за премиера – “Разсекретяването на стенограмата за КТБ е най-изгодно за премиера – добре е, че излезе истината, но като цяло консултативният съвет е място, където дебатът е остър, с цялата истина на масата, за да се консолидираме. Ако знаеш, че нещо ще бъде разсекретено, ще бъдеш много по-обран. Има образувано досъдебно производство, времето ще покаже кой крив, кой прав. Ние знаем, че имаше проблем, той беше постигнат в управлението на Пламен Орешарски“, поясни Цветанов.


Share Follow

Leave A Reply