Образувано е досъдебно производство за нецелево разходване на средства във връзка с ремонта на НДК. Това заяви говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова пред БГНЕС. Настоящият ремонт е във връзка с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. От прокуратурата са назначили експертиза.

Снимка: informo

Снимка: informo

В официална позиция ръководството на НДК заяви, че всички пари за преустройството на сградата се отчитат прозрачно и при строг контрол от страна на Министерството за Българското председателство на ЕС.

Снимка: informo

Снимка: informo

„Изразходването на средствата по преустройството на НДК се отчитат прозрачно пред обществеността и подлежат на строг мониторинг от страна на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и редица институции. Както отпускането на първите 17 млн. лв., така и отпускането на вторите 28 млн. лв. за адаптацията и преустройството на НДК във връзка с Председателството се осъществяват с Решение на Министерски съвет на базата на задълбочени анализи и доклади на няколко междуведомствени работни групи, включващи представители на над 10 институции”, заявиха от НДК.

Снимка: informo

Снимка: informo


Share Follow

Leave A Reply