“Западният път на коприната е изключително важен за промотиране на нашето културно-историческо наследство.“ Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва във форум по темата в “София хотел Балкан“. “България може да обособява общи туристически пакети с държавите, включени в инициативата “По Западния път на коприната“, каза Ангелкова и добави, че в България има над 40 000 открити артефакти до момента, което ни подрежда на трето място след Гърция и Италия.

Ангелкова

“Има много държави, с които можем да обособяваме общи туристически пакети“, отбеляза министърът на туризма. От своя страна тя обясни, че самото промотиране на този общ проект се прави от Световната организация по туризъм, което може да е допълнителна помощ за страната.

Ангелкова

Според думите на министър Ангелкова е хубаво, че има възможност да правим, както съвместни с останалите страни инициативи за представяне на културно-исторически обекти по пътя на коприната, така и инициативи на национално ниво, с които обектите по този път да са с висок  приоритет.

Слънчев бряг курорт Черно море, плаж

“В регистъра на туристическите атракции, който създадохме миналата година и в онлайн платформата “Аз обичам България“ са отразени част от инициативите, които трябва да се реализират по Западния път на коприната“, допълни министърът на туризма. Тя съобщи, че заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков са изпратили преди две седмици искане до Агенцията по геодезия, картография и кадастър за актуализация на специализираната карта за дюните.


Share Follow

Leave A Reply