“Най-дефицитната стока в България е доверието.“ Това заяви министърът на здравеопазването Николай Петров по време на обсъждане, посветено на здравеопазването. Той участва в церемония по награждаване на млади лекари, участвали в кампания на вестник “24 часа“.

болница, лекари

снимка: БГНЕС

“Наградите са оценка на вашия труд и признание като личност и професионализъм“, обърна се към лекарите Николай Петров и отпави призив към тях да бъдат заедно, заедно да работят и да бъдат оптимисти. На въпрос по повод липсата на специалисти в страната, Петров заяви, че това се дължи на големия брой лечебни заведения, на нежеланието на голяма част от специалистите да работят на определени места. “Ще се търси решение чрез Наредбата за специализациите и чрез тясна работа с общинските власти“, обясни министърът на здравеопазването.

министерство здравеопазване

снимка: БГНЕС

Министър Петров допълни, че има обещание от министър Горанов да се изготви стратегия за държавните болници, както и стратегия за формиране на работните заплати, като вероятно до края на годината ще бъде представена пред парламентарната комисия по здравеопазване. “Проектът за модернизиране на Спешната помощ ще се изпълни, посочи министър Петров. След две години се надявам да има добри центрове с повече транспортни средства“, каза той.


Share Follow

Leave A Reply