“МВР усърдно работи за електронизацията на КАТ за София. Това е наложително, тъй като 900 автомобила на ден се регистрират там.“ Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той поясни, че от министерството имат готовност да решат този въпрос и са получили подкрепа от премиера Бойко Борисов да получат необходимите средства.

Пътна полиция, ДАИ, проверка

снимка: БГНЕС

“Този въпрос не е само за МВР, той е малко по-глобален и усилията в момента са съсредоточени в създадената преди година държавна агенция “Електронно управление“. Не може МВР да пита МВР. Не може КАТ да пита Районно управление. Едните питат другите,а ма през посредника гражданите. Това безобразие трябва да спре. Не може системата да пита себе си чрез гражданите. Системата работи бавно, но ще я променим“, категоричен е Радев.

телефон 112, диспечер, БГНЕС

снимка: БГНЕС

По въпроса с възникналите проблеми в системата на спешния телефон 112 Валентин Радев коментира, че се прави необходимото, за да бъде продължена поддръжката на софтуера или да се закупи нов. “След година-две ще преминем към закупуване на нова система, ако се окаже по-добър вариант“, уточни той.

полиция

Министърът на вътрешните работи даде обещание и за извършване на промени в Отдел “Икономическа полиция“, но първо ще бъде направена проверка – “Ако има пропуски при добрата работа с прокуратурата досега, със сигурност ще се вгледам в този ресор. Трябва да има проверка. Ще изискам от главния прокурор по-конкретна информация, сигурен съм, че има основание, след като го казва от трибуната. Очевидно има основателни притеснения“, каза Валентин Радев.


Share Follow

Leave A Reply