Съдията от Районен съд – Асеновград, Иван Шейтанов отново отложи за втори път началото на делото за мярка за неотклонение на деветимата роми, обвинени за побой над гребците от местния клуб по кану-каяк “Асеновец“ в понеделник, предаде БТА. Защитникът на трима от тях Красимир Елдъров съобщи, че има пропуски в документите по разследването, като уточнява, че страниците по приложените материали не са номерирани и няма опис. Според него липсата на номерация предполага, че е възможно “да има забравен някакъв документ“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Още един адвокат, от общо седемте защитници, подкрепи Елдъров, като добави, че няма приложени и документи за медицинско освидетелстване на тези от задържаните, които са пострадали при побоя, за разлика от потърпевшите. Към протеста на защитата се прибавя и фактът, че в документацията липсва фотоалбум на разпознаването.

Представителят на Районна прокуратура – Асеновград заяви, че обвинението не е длъжно да внесе в съда по дело за мярка за неотклонение пълния обем на материалите, като уточни, че досъдебното производство продължава. Съдия Иван Шейтанов разпореди материалите по делото да бъдат номерирани от секретаря на съда, без да се прави опис.

Асеновград, Районен съд

снимка: Уикимапия

Като обвиняеми за побоя над децата, състезатели по кану-каяк и техните треньори и родители са привлечени лицата – Емрал Рамадан, Костадин Мечев, Абдраман Абдраманов, Стефан Димитров, Исмет Лютви, Яшар Салин, Ангел Михайлов, Васил Иванов и Славчо Михайлов. Всички са с адресна регистрация в Асеновград. В залата бяха допуснати по един близък на всеки от тях.


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Съдът реши да остави в ареста побойниците от Асеновград

Leave A Reply