С около 500 лева средно в системата на Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ ще се увеличи заплатата на всеки работник под формата на допълнително материално стимулиране. В момента заплатите в агенцията са чисто около 360 лева. Парите ще бъдат изплатени до две седмици.

5500474

Под това споразумение се подписаха днес в МЗХГ министър Румен Порожанов, изпълнителният директор на ИА „Борба с градушките“ Ваньо Славеев и Светла Василева, председател на независимия синдикат на заетите в земеделието, съобщава БТА.

пари левове 20 лева лев

То ще представлява около 18 процента увеличение на трудовите възнаграждения. Системата ще работи до края на годината, а от началото на 2018 г. ще се търсят допълнителните ресурси за достигане на исканото от работещите в агенцията 20-процентно увеличение.

министерство на земеделието

При наличието общо на 200 ракетни площадки в България в момента само 23 не работят – в района на Пловдив, където е съсредоточен протестът, каза Ваньо Славеев. Министър Порожанов информира, че се търсят хора за пренасочване от други места, така че и тези площадки да заработят. По думите му протестите са „насочени от външни среди“, те са политически режисирани и с тях се цели създаването на допълнително напрежение.

магистрала лошо време тунел

Най-засегнатите от градушките в страната от тази нощ райони са Враца, Монтана, Кюстендил, Рила, Перник, София, Ботевград, Търговище, Ловеч. Изстреляни са над 350 ракети, но има и поражения, съобщиха от ИА „Борба с градушките“.


Share Follow

Leave A Reply