Медиците от болница „Шейново” излязоха на символичен протест, за да се противопоставят на поредния случай на насилие.

Искаме помощ от всички, които могат да помогнат да се спре това безумно насилие в болницата. Обръщам се към всички организации, хора и лекари. Всеки може да направи нещо малко, за да се спре всичко това. Вчера получихме прекрасна декларация в подкрепа към нас. Цялата лекарска колегия стои зад нас. Това заяви директорът на „Шейново“ д-р Румен Велев, цитиран от Нова телевизия. Той сподели, че всички колеги на д-р Гагова са били изключително притеснени и в много стресово състояние.

„Ние сме лечебно заведение. Каквито и мерки да вземем, не можем да ограничим влизането на хора”, добави той. „Моят упрек е към институциите и политиците. Те приемат това като поредната новина”, каза в студиото на Нова Тв д-р Таня Андреева, лекар в болницата и бивш министър на здравеопазването.

„Все още не идвам със страх на работа“, заяви колежка на Гагова. „Аз се чух с доктор Гагова, бях потресена. На мен също ми повлия случая с доктор Гагова. Тя изроди първото ми бебе, трябваше да изроди и това, но не стана заради случилото се. Всичко се отрази на раждането ми, бях стресирана“, призна колежка на лекарката, която е трябвало да роди в деня, когато жената е била пребита.

 


Share Follow

Leave A Reply