“Ще преговаряме за нови самолети с всички. Първо ще купим влаковете и тогава самолетите, за да се движат хората сигурно и екологично чисто. За всичко ще съберем пари. Ще се пазарим за отстъпки и за времето на плащане”. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в парламента.

“С президента, с който от години работим и уважавам, се срещнахме и се разбрахме. Моят съвет беше “не им обръщай внимание на политиците от всеки един цвят”. Аз в поведението на Цветанов не мога да намеря слаб пункт и той се опита всячески да излезе от тази ситуация с президента”, коментира Борисов относно разразилия се скандал между президента Румен Радев и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.влак жп линия

Премиерът Бойко Борисов заяви за бойните самолети, които ВВС се предвижда да придобият, че те трябва да бъдат нови. Нека се произнесат експертите, но самолетите трябва да са нови – така и така ще се вадят купища пари за тях, каза премиерът, който участва в дискусия на тема “Трансатлантическата връзка през българското председателство на Съвета на ЕС”, организирана в София от Атлантическия клуб с подкрепата на фондацията “Конрад Аденауер” и Дипломатическия институт.

Самолет „Грипен”

Самолет „Грипен”

До процедурата за закупуване на боен самолет бяха допуснати три компании, като само предложението за “Грипен” на шведската компания СААБ е за новопроизведен боен самолет. Другите две оферти за Юрофайтър на Италия и Ф16 на Португалия са за употребявани бойни самолети.

 

Премиерът заяви още, че трите вида въоръжени сили трябва да се превъоръжават паралелно.


Share Follow

Leave A Reply