”Аз защитавам интересите на държавата и отделно на МВР.” Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в студиото на бТВ в отговор на твърденията, че полицейските служители отново възобновяват своите протести заради ниското заплащане и условията на труд.

Протест на служителите на МВР

Протест на служителите на МВР

Според думите на Радев няма как вече гласуван бюджет да бъде променен, за да се увеличат заплатите в сектор ”сигурност” между 15% и 20% както искат синдикатите – ”Затова казвам от Нова година, има настройка да ги увеличим. Консенсус се постига само с разговори и аргументи, а не с излизане по телевизията и протести. Разбирам проблемите, но трябва да е ясно кога ще могат да се решат”, обясни вътрешният министър.

МВР, сграда

 

”Не съм уведомен, че 77 български граждани са вкарани в черен списък от турските власти и им е забранено да влизат в Турция, защото участват в терористични организации. В нашето външно министерство също нямат никаква информация. Не искам да коментирам тази тема преди да съм запознат. Искам да изчакам официална информация. С турските власти работим много добре по границата. ДАНС работят по темата за тероризма”, добави министър Радев.

полиция

По повод провелата се днес среща с главния прокурор заради нападенията над лекари и медицинска лица, Радев категорично заяви, че трябва да се спре с тези прояви на насилие – ”Не можеш да биеш човека, който те лекува. МВР ще направи предписания и в спешните центрове ще трябва да ги изпълнят. Ще има паник бутони и директна връзка с полицейските управления, за да може да реагираме максимално бързо. Не може до всеки екип да сложим полицай”, увери Валентин Радев.


Share Follow

Leave A Reply