Българската земеделска земя е най-евтина в ЕС. Купувачът ще получава европейски субсидии и то на декар площ. Да си го представим на практика – идва един гражданин на друга държава, купува си земеделска земя, не е задължен да произвежда върху нея, декларира я и получава субсидия за нея. Той ще си защити интереса, но не е защитен интересът на България. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова на пресконференция.

2017-7-18-Ninova

По думите й редица други държави в ЕС имат ограничителни мерки и процедури за такова свободно закупуване на земеделска земя. Такова е положението в Унгария, Полша, Словакия, Словения и други. Ще поискам среща с председателите на другите парламентарни групи, ще представя нашите аргументи- защо това не трябва да се случва и ще потърся национално съгласие, посочи Нинова

нива, земеделие

Ако не се стигне до такова съгласие, не е толкова страшно да влезем в съдебен спор и България да си защити националния интерес в този спор, коментира още тя. Експерти, с които разговаряхме тези дни, включително и в Европа, казват, че не е изключено дори да спечелим такова дело, изтъкна лидерът на левицата.

Корнелия Нинова снимка: БГНЕС

Да не отваряме пак темата, че БСП иска да извади България от Европа. Не, не искаме! Но като пълноправен член на ЕС, да си защитим националния интерес, посочи още Нинова пред представителите на медиите.

пари левове 20 лева лев

Традиционно и последователно, БСП е против отпадане на класа за прослужено време, коментира още тя. Според нея това ще доведе до намаляване на доходите на хората. Дори и сега той да се включи в заплатата, догодина тези заплати няма да растат и ще останат на замразеното състояние от сега, смята Корнелия Нинова.


Share Follow

Leave A Reply