“Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по най-тежкото обвинение – умишлено убийство по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс предвижда включително доживотен затвор без право на замяна.“ Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на БНТ.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Тя обясни накратко идеята на Сотир Цацаров да се доразвие споразумението между Прокуратурата и Министерството на здравеопазването, за да се защитят лекарите и да им се наложат възможно най-тежки наказания. Арнаудова обеща да се направи пряка връзка между спешните медицински центрове и районните прокуратури, за да могат да се запазят максимално повече доказателства и виновните да бъдат подведени максимално бързо.

Шейново протест

Говорителят на главния прокурор изрази своето съгласие, че осъдените за нападение над лекари не са много. Тя отрече голяма част от тях да пледират като невменяеми и отбеляза, че повечето от виновните за нападение над лекари са извършили деянието под влияние на упойващи вещества, а според НК това се квалифицира като утежняващо вината обстоятелство.


Share Follow

Leave A Reply