„Ако и днес се повтори предишната сценка и Веселин Марешки не каже кой го е заплашвал, изводите може да си правите вие“. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод твърденията на Веселин Марешки, че е получавал заплахи за бизнеса си.

Ясно е, че всеки човек има право да защитава себе си, но да се сипят безадресни обвинения от телевизионния екран от типа на – искат да ми вземат бизнеса, натискат ме, изнудват ме и пр. и всеки път, когато следва снемане на обяснения, в резултат на проверка, да играем театъра – не зная, не помня, не разбрах, не искам да кажа – не е много достойно“, категоричен е Цацаров.

На въпрос може ли прокурор Виолета Радева, която по думите на Марешки е скалъпила обвинението срещу него, да потърси по частен път правата си, Цацаров заяви:

„Каквото може да се направи или ако може нещо да се направи, това ще го реши тя самата. Това, което може да се направи, е да кажа, че институцията, и аз като главен прокурор, застава изцяло зад действията на този прокурор. Да кажа, че подкрепям нейните действия изцяло, че не приемам подобни обвинения и ги считам за безкрайно недостойни“. В същото време обаче изречени по този начин и казани от човек като г-н Марешки говорят за самия него“, обясни главният прокурор, цитиран от агенция „Фокус“.

Във връзка с това има ли достатъчно събрани доказателства срещу Веселин Марешки, главният прокурор коментира:

„Извинявайте, вие мислите, че тръгнем към искания за сваляне на имунитет, без да сме убедени, че има достатъчно доказателства?“. Казах едната страна е г-н Марешки, другата стана са собствениците на аптеки. А в делото, по което той е подсъдим пред Варненския окръжен съд вече, отново, има едни много специални и интересни специални разузнавателни средства. Те отразяват неговите собствени думи“, каза още той и добави, че ще дойде ден, когато в съдебната зала те ще бъдат прочетени като според него „тогава ще стане ясно може би кой е виновен, кой е невинен, кой е заплашвал и всичко друго“.

„В 14.00 часа г-н Марешки трябва да се яви и да каже кой е този, който го е заплашвал, че до 30 май трябва да прехвърли петролния си бизнес, в противен случай с него ще се случат ред неща. Ако и този път се повтори същата сценка, мисля че изводите за него може да си правите самите вие“, каза още той. Главният прокурор заяви, че задачата му не е да укорява Марешки.


Share Follow

Leave A Reply