„Имаме информация за оказване на натиск над свидетели по случая. Отправяни са закани и заплахи към тях. Оказван им е и административен натиск.“ Това заяви в ефира на бТВ от Добрич говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя увери, че с прокурорите са изпратени и служители от отдел “Защита на свидетеля“, за да успокоят свидетелите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

 

“Нямаме информация суджуците да са достигнали до Бойко Борисов. Живко Мартинов е споделял пред всички, че той е човек на премиера Борисов и всички придобивки са отишли за негово лично ползване“, поясни прокурор Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор коментира, че именно медиите за направили публично само едно от престъпните деяния на народният представител от ГЕРБ, а от Обвинението са образували други пет досъдебни производства против него – “Медиите направиха публично само едно от престъпленията на Мартинов – това със суджуците, а ние сме образували пет досъдебни производства срещу него. Той се е опитвал да прекрати досъдебно производство срещу извършител на ПТП, като е притискал прокуратура и полиция“, коментира Арнаудова.

Румяна Арнаудова

“Лицата, които в момента свидетелстват срещу него, не са се подали на натиск и за това са били уволнени от полицията. Не е успял да уволни областния прокурор, защото той се назначава от ВСС. Мартинов е опитал да прикрие бивш заместник-министър на земеделието, който е причинил смъртта на две лица на пътя. Деянията му започват от 2011 година“, разясни Румяна Арнаудова


Share Follow

1 коментар

  1. Pingback: Парламентът прекрати правомощията на Живко Мартинов

Leave A Reply