“Няма никаква опасност сигналите на тел. 112 да не достигат до “Спешна помощ“. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков пред бТВ. “Радиовръзките с линейките не са прекъснати. Срив в системата на Спешна помощ няма. Системата на спешната помощ няма нищо общо с телефон 112“, увери Ненков.

линейки спешна помощ

“Фирмата, която поддържа системата, е достатъчно сериозна и знае много добре с какво се занимава. Най-лошото, което може да се случи, ако тази фирма откаже да поддържа системата, ще е колегите да пишат адрсите на ръка. Този договор е трябвало да бъде стартиран още пролетта. Защо това не е станало, не знам. Сменят се правителства“, каза д-р Ненков, коментирайки възможността фирмата, която поддържа радиовръзката в “Спешна помощ“ да прекрати поддръжката, защото изтича договора със здравното ведомство.

телефон 112, диспечер, БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Сега плащаме по 180 000 лева на месец. Идеята е да намалим тази цена. Това ще бъде обществена поръчка, която ще се прави по всички правила. Ще се състезават всички фирми. А ако успеем да намалим до 20 000 лева на месец, ще е добре“, каза заместник-министърът на здравеопазването.


Share Follow

Leave A Reply