Парламентът прекрати правомощията на народния представител от ПГ на ГЕРБ Живко Мартинов. Оставката му бе приета със 170 гласа “За“, 3 “Против“, а други седем се въздържаха, съобщи “Фокус“. На 21 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Живко Мартинов. Тогава стана ясно, че Мартинов е спекулирал с името на премиера Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг кайма и филе „Елена”.

5243063

снимка: БГНЕС

По-късно в същия ден Борисов разпореди на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов да предприеме незабавни действия за информиране на членовете на Изпълнителната комисия с предложението за освобождаване на всички членове на областното ръководство на партията. Вчера на пресконференция в Добрич, Цветанов заяви, че предстои ИК да вземе решение дали Мартинов ще бъде изключен и от партията. Временно начело на областната структура застана вицеадмирал Пламен Манушев. Самият Мартинов обяви, че се отказва от имунитета си доброволно. Той заяви, че има група хора от левия спектър, които от няколко месеца пишат жалби срещу него.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че има информация, че свидетели, които съдействат на прокуратурата в разследването срещу Живко Мартинов, са подложени на натиск. Тя обясни, че досега са разпитани трима свидетели, в момента се разпитват други трима, предстои разпит и на други днес. Окръжният прокурор на Добрич също ще бъде разпитан, но вероятно другата седмица, тъй като в момента е в отпуск.


Share Follow

Leave A Reply