“Срам ме е от такива депутати като Живко Мартинов, но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията. Когато разбрах, на мига сме направили оперативните следствени действия с ДАНС, доказали сме престъплението и сме го дали на прокурора“, заяви Бойко Борисов в село Кабиле и допълни, че точно такива съпротивителни сили трябва да имат държавата и институциите без значение от коя партия е народният представител, предаде БТА.

Борисов, Лидл

Борисов смята, че ГЕРБ е пример в това отношение – “От Искра Фидосова до Живко Мартинов всички, които влизат в нерегламентирани контакти, напускат партията и парламента, но БСП не предприема нищо спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори“, посочи министър-председателят.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По отношение на зачестилите случаи на побой и насилие, премиерът коментира, че реалността е много по-различна от това, което се коментира. Пострадалите не съдействали на разследването, но по оперативни данни разследващите са установили истината, която ще бъде оповестена след няколко дни, когато излязат и последните експертизи. Борисов каза, че се спекулира с темата, че се завръщат “мутренските времена“, но опозицията говори по този начин, защото не харесва икономическите успехи на правителството.


Share Follow

Leave A Reply