Летните бури създадоха проблеми в Централна Европа. Четирима души, включително двама тинейджъри, станаха жертви на ураганни бури с проливни дъждове и градушки, бушували тази нощ в различни райони на Полша. Половин милион домакинства в страната са без ток. Три провинции в Австрия съобщиха за материални щети и пътища, преградени от земна маса или паднали дървета. В Италия един човек се води изчезнал и няколко са ранени след преминаването на торнадо в района на Венеция. Евакуиран е и къмпинг в района.

Силни бури предизвикаха проблеми в страните от Централна Европа. Проливни дъждове и ураганен вятър са активирали свлачища, има съборени дървета, а на места е прекъснато електричеството. Четирима души, включително двама тинейджъри, станаха жертви на ураганни бури с проливни дъждове и градушки, бушували тази нощ в различни райони на Полша. Най-тежко е положението в летен лагер на плоски скаути в местността Сушек. Там са загинали двама младежи в следствие на паднали дървета, а около 20 души са ранени. Половин милион жители на Полша са без ток.

Три провинции в Австрия съобщиха за материални щети и пътища, преградени от земна маса или паднали дървета. Пътища в Тирол са били блокирани от придошли реки и кални свлачища. Скоростта на вятъра, която е достигнала 130 км/ч, е наложила затварянето на магистрала в района.
В словашката столица Братислава беше отчетен вятър със скорост 100 км/ч. Не се съобщава за пострадали. Край италианския град Венеция пък е имало торнадо, един човек се води изчезнал. Съобщава се и за няколко ранени. Евакуиран е и къмпинг в района.


Share Follow

Leave A Reply